Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju opština Milići ima značajan potencijal za razvoj turizma, koji proizilazi iz bogatog biljnog i životinjskog svijeta, reljefa opštine, klime, infrastrukture, prirodnih ljepota, vjerskih, kulturno-istorijskih i drugih vrijednosti. Opština Milići bogata je čistim tekućim vodama koje izviru u planinskim predjelima.

Središte opštine smješteno je između dvije rijeke, Zeleni i Studeni Jadar, koje daju posebnu živost mjestu. Milići iako poznati po svom rudnom bogastvu, značajan potencijal imaju u šumama bogatim rijetkim vrstama kao što su Pančićeva omorika i tisovina. Planine Komić i Radava predstavljaju oazu mira i zdravlja na udaljenosti svega 10km od centra Milića.

Sam grad bogato je uređen zelenim površinama, obogaćen sportskim terenima, ljetnom pozornicom, bazenima, privlačnim ugostiteljskim objektima koji pružaju pogled na divne pejzaže kao i na panoramu urbanog dijela Milića, od kojih se posebno ističe Rajkov toranj. Seoska područja opštine Milići povezana su lokalnim putevima sa centrom Milića, što je svakako jedna od bitnih prednosti unapređenja seoskog turizma.

Smještajni kapaciteti i turistička ponuda koncentrisana je u sklopu objekta „Motel“ Milići.

Bogatstvo šumama, čistim rijekama, raznolikost biljnog i životinjskog svijeta, zdrava klima i nezagađenost predstavljaju Miliće kao mjesto odmora i uživanja.