Opština Milići ima značajnu tradiciju bavljenja sportom, razvoja znatnog broja sportskih klubova koji su postizali a i danas postižu zapažene rezultate. Lokalna zajednica opštine Milići glavni je nosilac razvoja sporta i fizičke kulture, sa akcentom na afirmaciji zdravstvene, socijalne i vaspitne vrijednosti fizičke kulture.

View the embedded image gallery online at:
http://opstinamilici.org/index.php/sport#sigFreeIdafce7fc8a9

Aktivnosti iz oblasti sporta i fizičke kulture na području opštine Milići manifestuju se preko:
1. Sportskog društva „Milići“ Milići,
2. JU “Sportski Centar Milići“ Milići,
3. JU OŠ „Аleksa Jakšić“ Milići i JU SŠC “Milutin Milanković“ Milići,
4. „Boksit“ AD Milići (Motel Milići).

View the embedded image gallery online at:
http://opstinamilici.org/index.php/sport#sigFreeIdb200b84d5d

U sklopu manifestacije „Avgustovski dani kulture i sporta“ SD „Milići“ organizuje sljedeće manifestacije: turnir u malom fudbalu, basket turnir, turnir u odbojci na pijesku, šahovski turnir, “Ilindanski Kup“, revijalni pionirski turnir u fudbalu, stonoteniski turnir, takmičenje malih biciklista i teniski turnir za pionire i pionirke, privlačeći značajan broj posjetilaca i učesnika.

U okviru SD „Milići“ Miliči djeluju sljedeći klubovi i sekcije:
- FK „Milići“ Milići
- FK „Birač“ Derventa
- FK „Jadar“ Nova Kasaba
- Sportsko karate društvo „Milići“ Milići
- Karate klub „Boksit“ Milići
- Planinarsko-ekološko društvo „Komić“ Milići
- Sportsko-ribolovačko društvo „Milići“ Milići
- Odbojkaška sekcija
- Košarkaška sekcija
- Džudo klub " Milići"
- Opštinski fudbalski savez „Birač“ Milići.

U raznim vidovima sportskih organizacija, aktivno učešće uzima preko 500 sportista različitih uzrasta i zapažen broj rekreativaca.


ЈU „Sportski centar Milići“ Milići organizuje više sportskih, kulturnih i promotivnih manifestacija:
• Mupijada za istočni dio Republike Srpske
• Prvenstvene utakmice u malom fudbalu na nivou Republike Srpske
• Novogodišnji turnir u malom fudbalu
• Održavanje dana djeteta
• Memorijalni turnir "Slobodan Radovanović"
• Košarkaško prvenstvo RS.

Otvoreni sportski tereni za veliki fudbal nalaze se u Milićima, Derventi i Novoj Kasabi, a za mali fudbal i rukomet u Milićima, Derventi, Novoj Kasabi, Dubničkom Mostu, Vukovićima, Cerskoj, Lukavici, Skugrićima i Mišićima. U okviru sportsko-rekreativnog centra u Milićima nalazi se nova sportska dvorana kapaciteta 4.070 m2 korisnog prostora, raspolažući sa dvije dvorane, trim salom, šest svlačionica, ostavama za sportske rekvizite, radionicom, ljekarskom prostorijom, pokretnim tribinama које primaju 1.200 gledalaca, te 250 fiksiranih sjedećih mjesta. Ovaj objekat je omogućio da se realizuje niz događaja i obezbjedi uslove za održavanje različitih sadržaja, što se odnosi na sportska i društveno-kulturna dešavanja. U okviru ovog centra nalazi se i fudbalski stadion, tereni za košarku, mali fudbal, rukomet, odbojku. Manje fiskulturne sale postoje u sastavu osnovnih škola u Milićima i Derventi. Veliki i dječiji bazen,fitnes centar kao i novoizgrađeni teniski tereni nalaze se u okviru turističko-ugostiteljskog kompleksa ‘Motel’ Milići.