10.03.2023.

Pozivamo sva mala i srednja preduzeća i preduzetnike iz opštine Milići da iskoriste prliku i prijave se na projekat digitalizacije, razvoja i promocije online poslovanja.

Cilj projekta „Digitalizacija poslovanja MSP i preduzetnika na lokalnom nivou“ je uspostavljanje podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicma kako bi postali konkurentniji na tržištu uz razvoj online poslovanja i poslovnog umrežavanja za sve vrste maloprodaje, veleprodaje i proizvođače.

Uz podršku partnera u sklopu projekta razvijena je podrška u kompletnom procesu u razvoju online poslovanja za mala i srednja preduzeća i preduzetnike.

Tokom trajanja projekta digitalizacija i razvoj online poslovanje bice realizovan kroz:
•    Izradu web shop-a za MSP i preduzetnike u okviru Tedenet platforme
•    Besplatna podrška web shop menadžera u opštinama i gradovima
•    Edukacije za menadžere firmi
•    Razvoj online kanala za promociju i prodaju
•    Razvoj kanala za online komunikaciju
•    Lokalno i međunarodno umrežavanje
•    Promotivne kampanje
•    Partnerski softveri i usluge
•    Konferenciju o online poslovanju

U skladu sa Sporazumom o saradnji i principima rada u okviru realizacije projekta “ Podrška MSP i preduzetnicima u procesu digializacije poslovanja na lokalnom nivou“, koji su potpisali opština Milići i preduzeće Tedenet d.o.o. , u projektnim aktivnostima će učestvovati Web shop menadžer iz opštine Milići i biće na raspolaganju MSP i preduzetnicima tokom trajanja projekta sa ciljem da besplatno pruže podršku i pomognu u razvoju i unaprijeđenju online poslovanja u svim ključnim segmentima.

Sva zainteresovana MSP i preduzetnici mogu kontaktirati web shop menadžera i dobiti više informacija putem web stranice https://digitalizacija.tedenet.com

U sklopu projekta organizovane su i ONLINE RADIONICE ZA ZAPOSLENE U MSP I ZA PREDUZETNIKE koji su zainteresovani da izgrade sopstvene kapacitete.

1200x675

02.03.2023.

O G L A S

Nacrt regulacionog plana „Podgora“ i nacrt regulacionog plana „Podgora 2“ će biti izloženi u prostorijama Opštine Milići radi javnog uvida koji će trajati od 10. marta do 10. aprila 2023. godine.            
Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu izvršiti uvid u Nacrte regulacionih planova svakog radnog dana u terminu od 7 do 15 časova, u skupštinskoj sali opštine Milići.
Pismene primjedbe, sugestije i prijedlozi na Nacrte regulacionih planova mogu se dostaviti Odjeljenju za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju do 10. aprila 2023. godine.


S poštovanjem,

NAČELNIK OPŠTINE

Marko Savić s.r.

28.02.2023.

U skladu sa Programom rada Skupštine opštine održana je Četrnaesta Redovna sjednica SO-e Milići.

Na dnevnom redu Četrnaeste sjednice našle su se ukupno 24. teme za raspravu.

Odbornici su, između ostalog, razmatrali Informaciju o radu Skupštine opštine Milići za 2022. godinu, Izvještaj o radu Načelnika opštine Milići za 2022.godinu, te Prijedlog Odluke o dodjeli nagrada i priznanja Opštine Milići za 2022.godinu i Prijedlog Odluke o usvajanju Programa obilježavanja Praznika opštine Milići 31.mart.

Svi akti sa Četrnaestog Redovnog zasjedanja Skupštine opštine Milići, biće objavljeni u „Službenom glasniku opštine Milići“, broj: 1/23.


                                                  ODSJEK ZA
                                                                   SKUPŠTINSKE POSLOVE

14. Odrzana Cetrnaesta Redovna sjednica SO Milici 28.02

23.02.2023.

Delegacija opštine Milići, koju su činili načelnik opštine Marko Savić, predsjednik Skupštine opštine Predrag Sušić, sekretar Skupštine opštine Mirko Savić i predsjednik Opštinske boračke organizacije Dragutin Đuričić, prethodne sedmice posjetili su bratsku opštinu Stara Pazova, koja je zajedno sa rezervnim vojnim starješinama AP Vojvodine organizovala svečanost povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Srbije.

U okviru prigodnog programa posvećenom prazniku, u galeriji Kulturnog centra u Novoj Pazovi, opštini Milići uručena je zahvalnica rezervnih vojnih starešina – Nova Pazova.

View the embedded image gallery online at:
https://opstinamilici.org/index.php/vijesti#sigFreeId9470868254

Obraćanje predsjednika Opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića možete pogledati na sledećem linku:

https://www.facebook.com/watch/?v=1548607885637549

21.02.2023.

Predsjednik SO-e Milići, Predrag Sušić, zakazao je 14. redovnu sjednicu za utorak, 28. februar 2023. godine, koja će biti održana u skupštinskoj sali, opštinske uprave Milići u 10 časova.

Na sjednici Kolegijuma, održanog 2. februara 2023. godine, utvrđen je prijedlog Dnevnog reda Četrnaeste redovne sjednice, na kojoj će se naći ukupno 25. tačaka za raspravu.
 
Odsjek za skupštinske poslove pripremio je dnevni red i materijal za 14. sjednicu skupštine, koje možete pogledati i preuzeti na zvaničnom sajtu opštine Milići, u sekciji Skupština, pod kategorijom Materijal za sjednicu SO.

                        
               ODSJEK ZA
                                                                   SKUPŠTINSKE POSLOVE

09.02.2023.

Obavještavamo vas da su otvorene prijave za “Nagradu za biznis lidere održivog razvoja” koja se organizuje u okviru programa “Okvir za realizaciju ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini” (SDG2BiH), finansiranog od strane Švedske, uz podršku UNDP-a i drugih partnera.

Prijave su otvorene do 31. marta 2023.godine do 23.59 časova.

Opšti cilj Nagrade je da promoviše napore privatnog sektora u polju održivog razvoja u BiH.

Za predmetnu nagradu mogu se prijaviti mala, srednja i velika preduzeća.

Nagrada se dodjeljuje za dvije tematske oblasti:

 1)      Ljudi - nova i kvalitetna radna mjesta

 2)      Resursi i životna sredina - dekarbonizacija i inovacija

Nagrada se sastoji od priznanja za biznis lidera održivog razvoja u svakoj kategoriji (mala, srednja i velika preduzeća) i tematskoj oblasti, kao i priznanje za ukupnog lidera
održivog razvoja u svim kategorijama.

Detaljne informacije o pozivu dostupne su na sljedećem linku: https://zamisli2030.ba/bs/biznis-lideri-odrzivog-razvoja-2023/o-nagradi-2023/

Molimo aplikante iz Republike Srpske da na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.

09.02.2023.

Obavještavamo vas da je objavljen Javni poziv „Jačanje inovacija i digitalizacije u malim i srednjim preduzećima u BiH“ koji se finansira iz projekta “EU4DigitalSME”.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 10. mart 2023. godine do 16.00 časova.

Poziv ima za cilj pružanje podrške inovativnim tehnološkim projektima primjenljivim u industriji kroz javno-privatna i privatno-privatna partnerstva između industrije, udruženja, poslovnih mreža (istraživanja i razvoja) u implementaciji mjera usmjerenih na tehnološku transformaciju MSP u cilju pomoći da rastu i primjenjuju svoja inovativna rješenja.

Na javni poziv mogu se prijaviti kao vodeći aplikanti pravna lica osnovana u Republici Srpskoj/BiH najkasnije od 31.12.2018. godine koja su odgovorna za pripremu i upravljanje projektom direktno sa partnerima, a ne kao posrednik.

Prihvatljivi aplikanti su: institucije za istraživanje i razvoj (javne i privatne), obrazovne institucije (javne i privatne), privredna komora, poslovni centri, sektorska i strukovna
udruženja/klasteri (sa provjerljivim iskustvom razvoja privatnog sektora) i lokalne i regionalne razvojne agencije.

Ukupan budžet Poziva iznosi 750 000 evra, s tim da iznos po pojedinačnom projektu može da bude u rasponu od 50 000 evra do 100 000 evra.

Molimo aplikante iz Republike Srpske da na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.


Tekst javnog poziva nalazi se na sljedećem linku https://eu4digitalsme.ba/en/javni-poziv-2023/