joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

10.04.2024.

Komisija NODAS-a je u proteklom periodu izvršila selekciju aplikacija za grantove u pčelarstvu u sklopu projekta „BeeAlive - Ublažavanje klimatskih promjena i razvoj pčelarstva". U sklopu procesa selekcije su obavljeni i pojedinačni intervjui (29) sa aplikantima i tom prilikom su se dopunjavali podaci o aplikantima, njihov socio-ekonomski status i druge informacije koje nisu ili nisu potpuno navedene u aplikacijama.
 
U skladu sa kriterijumima definisanim u projektu te raspoloživim sredstvima namijenjenim za 10 korisnika na području Opštine Milići, komisija je donijela Odluku o uvrštavanju 10 aplikanata/ica na listu konačnih, tj. primarnih korisnika/ca. U prilogu se nalazi i lista aplikanata/ica iz kategorije „u daljnjem razmatranju", kao i kategorija „nije zadovoljio/la".
 
Ubrzo će za artikle definisane u aplikacijama biti objavljen i tender, a po završetku tenderske procedure potpisivanje ugovora sa korisnicima/cama i nabavke. Utvrđivanjem preostalih sredstava komisijski će se razmatrati odabir i dodatnih korisnika/ca iz kategorije „u daljnjem razmatranju". Broj dodatnih korisnika/ca će zavisiti o dostupnosti dodatnih sredstava i o tome će aplikante/ice biti naknadno obavješteni.

Eventualne žalbe i pitanja se mogu dostaviti do 15.04.2024 putem email adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem telefona 033 618 323.

Utvrđenu listu aplikanata, koji su prošli prvu selekciju, možete pogledati na sljedećem linku:

LISTA APLIKANATA ZA DODJELU GRANTOVA U PČELARSTVU