joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

28.06.2024.

Opština Milići, kao organizator i pokrovitelj, u saradnji sa PU „Poletarac“ i JU „Sportski centar Milići“, te uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, 27.juna 2024.godine u Sportskoj dvorani  organizovala je 2. Konferenciju beba u Milićima.

U tročlano Predsjedništvo beba do 2 godine izabrani su:
-    Najstarija beba Mia Marković,
-    Najmlađa beba Mila Mimić i
-    Beba sa najviše braće i sestara Ana Mimić.

U takmičarskom dijelu, najbrža beba u puzanju je Anika Savić, a najbrži u presvlačenju bebe je Radomir Cvetković, tata Nikše Cvetkovića.

Na Konferenciji beba organizovana je i tombola, a dobitnici su: Ilija Pavlović, Vukan Đurić, Miloš Sušić, Dunja Tešić i Nina Lalović.

Mnogobrojnoj publici predstavili su se sa svojom plesnom tačkom mališani iz PU „Poletarac“ Milići.

„Ovo je vrlo lijepa manifestacija koja se ove godine organizuje po drugi put u Milićima. Mislim da je i broj ljudi koji iskaže interes i razlog zbog kog se ovde svi okupimo na neki način veličanstven. Iskoristio bih priliku da se zahvalim mom timu koji je učestvovao u organizaciji ove manifestacije, a posebno gospođi Marini Mišić koja se nesebično dala da ova manifestacija izgleda ovako. Opština Milići je posvećena podsticaju pronatalitetne politike. U toku 2023.godine isplatili smo ukupno 73 podsticaja za novorođene bebe za šta je Opština izdvojila 69.000 KM. U ovoj godini već imamo 31 dijete za koje smo isplatili podsticaj i to je negdje u visini 25.000 KM. Pored ovih mjera tu je i podsticaj za vantjelesnu oplodnju. Ekonomska cijena za djecu koja borave u vrtiću umanjena je za 17%, za svako drugo dijete je dodatno smanjena za 20%, a treće i svako naredno dijete besplatno boravi o trošku Opštine Milići“, rekao je načelnik opštine Marko Savić u svom obraćanju medijima.