joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

08.10.2023.

Maskenbalom i priredbom na LJetnoj pozornici u Milićima, danas je završeno obilježavanje manifestacije Dječija nedjelja, čiji je ovogodišnji slogan bio “Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo”.

Naši najmlađi učesnici iz PU “Poletarac” i OŠ “Aleksa Jakšić”, defilujući gradskim ulicama, pokazali su sugrađanima svoju maštovitost i kreativnost u izboru kostima za maskenbal.

Zajedničkom priredbom PU „Poletarac“, OŠ „Aleksa Jakšić“ i SŠC „Milutin Milanković“ iz Milića, na LJetnoj pozornici predstavili su se: Hor OŠ „Aleksa Jakšić“, recitatori OŠ „Aleksa Jakšić“, polaznici vrtića muzičkom tačkom „Igrale se delije“, članovi dramske sekcije sa komadima „Geometrijski oblici“ i „Priča o vuku“ – PO Derventa i plesnim tačkama „Pusti brigu, uzmi knjigu“ i „Šaputanje“ – PO Dubnički Most.

Priredba je završena nastupom KUD-a „Prota Matija Popović“ iz Milića, a voditelji programa bili su Ivana Durmić i Nikola Lazarević iz SŠC „Milutin Milanković“.  Priredbi su prisustvovali, pored rukovodstva Opštinske uprave Milići i obrazovnih institucija, vaspitači, nastavnici i profesori, kao i brojni sugrađani opštine.

„Kao što je i poznato, prva nedjelja oktobra je Djecija nedjelja. Ove godine, čini mi se, imali smo bogatiji program, prvenstveno zahvaljujući ljudima iz obrazovnih ustanova, koji su se zaista potrudili da svaki dan unutar ove nedjelje bude ispunjen nekom od aktivnosti. Danas je završna manifestacija, gdje imamo i maskenbal ovdje, zaista je lijepo vidjeti svu ovu djecu i njihovu radost, jer to je ono zapravo što nas sve  ispunjava i daje nam snagu da istrajemo, da radimo i da se jednostavno borimo za njih“, rekao je načelnik opštine Milići Marko Savić u svom obraćanju medijima.

Direktor OŠ „Aleksa Jakšić“ Radomir Madžarević rekao je da u današnjoj manifestaciji učestvuju svi učenici osnovne škole, od prvog do petog razreda, kao i učenici područnih škola iz Dervente i Dubnice. „Svi smo tu, veliki je broj đaka koji učestvuje na završnoj manifestaciji, oko 60% učenika škole sigurno. Mi smo svih ovih dana imali određene manifestacije, a ovo je kruna svega. Danas zajedno radimo sa obdaništem, srednjom školom i Kulturno umjetničkim društvom „Prota Matija Popović“, što meni predstavlja zadovoljstvo i čast“, izjavio je direktor Madžarević.

Дјечија недјеља приредба