joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

04.10.2023.

Ekološka akcija uređenja obale Studenog Jadra, koju je organizovao Ekološki tim SŠC „Milutin Milanković“, održana je 3.oktobra 2023.godine u Milićima. Pored 11. maturanata na čelu sa profesorom Milanom Vukovićem, podršku su dobili od načelnika opštine Milići Marka Savića, predsjednika Skupštine opštine Predraga Sušića i radnika Opštinske uprave, a akciju je takođe podržalo i AD „Komunalno“ Milići.

Načelnik opštine Marko Savić, u svom obraćanju medijima rekao je da je Opština Milići uvijek tu za neke dobre ideje. „Ovo je pozitivna priča, a riječ je o ekološkoj akciji koju je pokrenula sekcija iz naše srednje škole. Svakako, u nama su imali i imaće podršku. Ono što treba napomenuti je da mi upravo očekujemo zaključenje Ugovora o uređenju obale Studenog Jadra, počev od ušća pa uzvodno prema Srednjoškolskom centru, a u tom nekom poslu će se odraditi i regulacija ovog dijela obale. Ova akcija ima za cilj buđenje ekološke svijesti, to je nešto što je pozitivno i uvijek ćemo podržati ovakve stvari. Što se tiče ovakvih i sličnih inicijativa, ono što je važno i treba napomenuti je da nam se obrate, jer mi ne možemo sanjati, maštati i saznavati iz medija ovakve podatke. Bitno je da se podnese zahtjev Opštinskoj upravi, a naravno mi nismo, niti ćemo ostati gluvi na te stvari“, rekao je načelnik Marko Savić.

Profesor Milan Vuković, ispred Ekološkog  tima SŠC „Milutin Milanković“ iz Milića, rekao je da je ovo druga akcija uređenja obale Studenog Jadra. „U ovoj drugoj akciji, možemo reći da imamo neke inovacije. Naime, prvu akciju mi kao škola smo sami proveli, više je bila simboličkog karaktera, da bismo pokazali da moramo brinuti o onome što je izgrađeno, novoizgrađeno, a ne samo o starim stvarima. Imali smo ideju da ovu akciju proširimo i  nama je velika radost što su nam se odazvali ljudi koje smo pozvali iz opštine Milići i AD „Komunalno“ Milići. Pored gostiju, tu je i naših 11. učenika maturantskih odjeljenja, jer su oni stariji, jači i odgovorniji i nadamo se da će ova akcija imati uspjeha. Postoji neka ideja da u narednim godinama, čitav mjesec septembar posvetimo Jadru, Zelenom i Studenom i da imamo više akcija uređenja“, rekao je profesor Vuković.