joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

03.10.2023.

U okviru manifestacije Dječija nedjelja, učenici drugog razreda OŠ „Aleksa Jakšić“, 2.oktobra 2023.godine posjetili su Teritorijalnu vatrogasno-spasilačku jedinicu u Milićima.

Pored razgovora sa vatrogascima, učenici su razgledali opremu i unutrašnjost svakog vatrogasnog vozila.

Prema riječima starješine TVSJ Milići Miodraga Pantića, djecu najviše interesuje posao vatrogasaca, čime se oni bave i šta posjeduju od opreme. „Iz iskustva znam, da djeca najviše vole da dođu ovde kod nas, vide naša vozila, kako vatrogasci rade i spuštaju se niz spusnicu, kako se pale sirene kada se kreće u akciju. NJima je to zanimljivo, ostaje im u sjećanju i rado se vraćaju u ovu jedinicu. Imali smo razgovor sa njima o tome kako dobijamo pozive za intervencije, šta treba neko da kaže kad pozove vatrogasnu jedinicu, šta ih mi pitamo u tom momentu, da li ima ugroženih ljudi, jer je naš osnovni zadatak spašavanje ljudi i materijalnih dobara, pa posle radimo i ostale poslove. Mislim da je lijepa stvar što učenike iz nižih razreda dovode kod nas, da se upoznaju s našim poslom, a objašnjeno im je šta bi trebali da rade a šta ne kada se pozovu vatrogasci“, rekao je Miodrag Pantić u svom obraćanju medijima.

Dragana Aleksić, učiteljica  u OŠ „Aleksa Jakšić“ rekla je da su Vatrogasni dom posjetila 3. odjeljenja drugog razreda, ukupno njih 48. „Kao i svake godine, tako i ove godine obilježava se Dječija nedjelja, čiji je slogan - Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo. Ovom prilikom djeca su imala mogućnost da budu upućeni jedni na druge, da se druže i zajednički učestvuju u ovim aktivnostima, a ne pojedinačno po odjeljenjima. Mi u okviru nastavnog predmeta Moja okolina, imamo izučavanje teme „Izgled mjesta i okoline“ i na taj način djeca se upoznaju sa raznim zanimanjima u našem mjestu“, izjavila je učiteljica Dragana Aleksić.

Dječija nedjelja obilježava se od 2. do 8. oktobra, pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“.