joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

15.11.2023.

Na Trgu rudara u Milićima 14.novembra 2023.godine održana je promocija kampanje „Dejtonski mirovni sporazum u svakoj porodici“. Cilj ove kampanje je da se građani upoznaju sa sadržajem Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Načelnik opštine Milići Marko Savić tim povodom izjavio je da zahvaljujući udruženju „Politikolog“ na čelu sa gospodinom LJepojevićem, imamo prezentaciju Aneksa 4 i Aneksa 10  Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, što je svakako sagledavajući aktuelni politički trenutak veoma važno za građane, da se upoznaju šta znači Dejtonski mirovni sporazum, on povezuje Republiku Srpsku i nas kao vršioce svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj pa i u BiH. „Od udruženja smo dobili značajan broj publikacija koje ćemo u narednom periodu dostaviti  porodicama na području opštine Milići. Jedini okvir u kom se možemo kretati je Dejtonski mirovni sporazum, svjedoci smo da i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svakodnevno ističe da smo svi u Republici Srpskoj posvećeni provedbi Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je on jedini temelj i kamen na kom možemo stajati i graditi budućnost u Bosni i Hercegovini“, rekao je načelnik opštine Marko Savić.

„Veliko je zadovoljstvo što smo danas u prilici da budemo ovde u Milićima i veliku zahvalnost dugujemo načelniku opštine Marku Saviću. Ovo je još jedna prilika da promovišemo Dejtonski mirovni sporazum, Aneks 4 Ustav Bosne i Hercegovine i Aneks 10 Sporazum o civilnom sprovođenju mirovnog rješenja. 24.februara 2021.godine Udruženje „Politikolog“ koje okuplja politikologe Republike Srpske, pokrenulo je kampanju da dostavi Dejtonski mirovni sporazum u svaku porodicu u Republici Srpskoj. Nama je ostalo još da obiđemo područje Bijeljine i mi ćemo u prvoj polovini naredne godine ovu aktivnost privesti kraju. Ovaj herojski narod je stvorio Republiku Srpsku i mi smo to međunarodno priznanje dobili Dejtonom i to je njegov značaj. Sam Ustav koji uređuje unutrašnje odnose u Bosni i Hercegovini, od Republike Srpske u pravom smislu riječi pravi i promoviše državu srpskog naroda i svih ostalih građana koji u njoj žive “, izjavio je Milan LJepojević predsjednik udruženja „Politikolog“ iz Banja Luke.

Promociji su prisustvovali i Saša Mićin profesor na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banja Luci i Franc Sošnja predsjednik kluba ostalih naroda u Vijeću naroda Republike Srpske.

Удружење Политиколог Бања Лука