joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

25.03.2014.

Prezentacija će se održati u petak, 28 marta 2014. u konferencijskoj sali Opštine Vlasenica, ulica Svetosavska 14, sa početkom u 11:00 sati.

CARE International će održati prezentaciju povodom početka projekta „Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH- region Birač“, koji finansira Evropska unija kroz IPA-u 2013, a sufinansiranje obezbjeđuju Austrijska razvojna agencija (ADA) i CARE Austrija.

Projekat koji za cilj ima poticanje privrednog razvoja i stvaranja mogućnosti zaposlenja u regiji Birač vrijedan je 720.000EUR i u periodu od 30 mjeseci će ga realizovati organizacija CARE zajedno sa lokalnim partnerima: opština Vlasenica, Udruženje žena „Maja“ Kravica i Regionalna Savjetodavna Služba (RSS), a u saradnji sa opštinama Bratunac, Srebrenica i Milići.

U sklopu projekta „Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH- region Birač“ će se provoditi aktivnosti koje će uticati na povećanje konkurentnost zemljoradničkih zadruga i malih i srednjh preduzeća (MSP) koja se bave proizvodnjom hrane. Kroz osnivanje održivih mehanizama podrške i pružanje tehničke pomoći u četiri ciljne opštine nastojat će se stvoriti uslovi za održiv razvoj i kontinuiran rast proizvodnje i zapošljavanja. Projekat će raditi na poboljšanju poslovnog okruženja za, uglavnom izvozno orijentisana, poljoprivredna preduzeća, zadruge i njihove kooperante, s posebnim akcentom na promovisanju ženskog i socijalnog preduzetništva kao održivog poslovnog modela.

Prezentaciji će prisustvovati predstavnici ciljnih opština, a skupu će se obratiti i direktorica CARE-a, Sumka Bučan, te domaćin, načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović.