joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

30.08.2013.


Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodan Stanić izjavio je da su najveći problemi Doma zdravlja "Sveti Nikola" u Milićima međuljudski odnosi i to što sindikat i uprava jedni druge gledaju kao krivce za sadašnju situaciju.
On je, nakon razgovora sa čelnicima opštine Milići, rukovodstvom milićkog Doma zdravlja, te predstavnicima Sindikalne organizacije i Centra za socijalni rad, istakao da je put za oporavak ove ustanove da uprava i sindikat zajedno utvrde gdje mogu ostvariti uštede, dodatne prihode.
Načelnik opštine Milići Živojin Jurošević rekao je da su tema razgovora bila i sredstva koja Dom zdravlja dobija od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.
"Ministar je rekao da se neće ići na radikalno smanjenje, već da će to smanjenje za ovu godinu možda čak biti manje od pet odsto, što bi moglo da popravi finansijsku situaciju u toj ustanovi", istakao je Jurošević.
Ministar zdravlja je tokom boravka u Milićima posjetio i Centar za socijalni rad. Pomenutim sastancima je prisustvovao i poslanik iz Milića u NS RS Radovan Višković.

 SANY0219