joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

Broj : 02-020-34/13
Datum: 15.07.2013.

„Magic Map“ doo
Bul.Arsenija Čarnojevića 41, lokal 2
11070 Novi Beograd

Poštovani,
Razlog mog obraćanja Vama je vaše štampanje i obrada publikacije „Atlas auto karta“ gdje ste u dijelu koji se odnosi na auto kartu koja tretira područje Podrinja sa lijeve i desne strane rijeke Drine, dakle duboko zadirete u putnu mrežu Republike Srpske, odnosno teritorije opština koje se nalaze na tom području, čije se područje ustvari i zove Podrinje i Birač. Nepoznavajući dovoljno taj region napravili ste grubi previd izostavljajući iz putnih karti naseljeno mjesto Milići koje je ustvari sjedište opštine Milići. Sama gradska aglomeracija ima oko 6.000 stanovnika a opština ukupno 13.500 stanovnika.
Umjesto toga naveli ste mjesta koja pripadaju teritorijalno opštini Milići a nemaju čak ni status Mjesne zajednice.
Opština Milići i u privredno industrijskom smislu, daleko je ispred nekih opština pomenutog regiona, a ukupan bruto prihod opštine Milići veći je nego BP opština Šekovići, Han Pijesak i Vlasenica zajedno.
U Milićima se nalazi sjedište Kompanije „ Boksit“ AD Milići koja je nosilac razvoja čitavog regiona i koja sama zapošljava skoro 700 radnika.
U Milićima postoje vrlo uspješni industrijski kapaciteti koji se bave eksploatacijom i preradom prirodnih resursa, značajni kulturni i sportski objekti, kojima se ne mogu pohvaliti ni mnogo veći centri, park velikana sa 36 bisti ruskih, srpskih i svjetskih naučnika, umjetnika i vojskovođa, a nastali su kao rad srpskih vajara.
Izostavljajući nas iz Vaših atlasa odnosno auto karata Vi u suštini negirate naše postojanje što nam nanosi veliku štetu, kako za lokalnu zajednicu tako i za cjelokupnu privredu naše opštine.
Tražimo da pod hitno izvršite ispravku gore navedenog dokumenta jer ste ovakvim pristupom doveli u pitanje ugled lokalne zajednice, njene privrede i svega onoga što je čini uspješnom i prepoznatljivom. Doveli ste nas u situaciju da nikome ne možemo pokazati ni ono osnovno, gdje se nalazimo. Kompanije koje se nalaze u našoj lokalnoj zajednici su uskraćene za mogućnost osnovne komunikacije sa svojim poslovnim partnerima.
I tamo gdje ste Miliće upisali na nekim od Vaših izdanja to ste uradili tako da ga niste prikazali kao opštinsko sjedište.
Očekujemo od Vas da tu grešku ispravite i da Milići zauzmu mjesto u Vašim izdanjima ono koje mu pripada, kao i sva druga opštinska sjedišta.

NAČELNIK OPŠTINE
Živojin Jurošević s.r.