joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

14.11.2022.

Dana 11.11.2022.godine, u Sali za sastanke u zgradi opštine Milići, Načelnik opštine Marko Savić održao je sastanak sa predstavnicima Elektroprivrede Republike Srpske. Riječ je o investiciji koja bi obezbijedila rezervno napajanje električnom energijom opština Milići, Vlasenica i Srebrenica. Vrijednost investicije je 6.500.000 KM, a ista će biti uvrštena u trogodišnji plan investicija Elektroprivrede RS.
Sastanku su prisustvovali Jovica Vlatković, izvršni direktor za investicije i razvoj Elektroprivrede Republike Srpske, Gordana Trampić, izvršni direktor za terenske operacije u „Elektro-Bijeljina“, Dragan Bojanić koordinator TJ Vlasenica, Gordan Savić rukovodilac RJ Milići, Branislav Novaković član Nadzornog odbora Elektroprivrede RS, Miroslav Kraljević načelnik opštine Vlasenica i Mladen Grujičić načelnik opštine Srebrenica.
Prema riječima Načelnika opštine Milići Marka Savića na sastanku se razgovaralo o osposobljavanju 35 kV dalekovoda iz pravca Skelana preko rudnika Boksita, koji bi omogućio stabilno napajanje električnom energijom kako za stanovništvo, tako i za privredu. „Radimo na razvoju privredne aktivnosti, imamo dvije industrijske zone i trudimo se da uvodimo investitore, zbog čega nam je važno da se ovaj projekat realizuje. Dogovorili smo da Elektro Bijeljina napravi finansijsko tehnički elaborat, a onda da opština Milići uđe u proces revidovanja projektne dokumentacije. Ovaj projekat je značajan ne samo za opštinu Milići, već i za opštine Vlasenica i Srebrenica koje su takođe u velikim investicionim ciklusima“, rekao je Načelnik u svom obraćanju medijima.

Elektroprivreda RS