slider1

joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

30.09.2022.

Dana 30.09.2022.godine predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, Načelnik opštine Milići Marko Savić i predstavnici preduzeća „DIV TRADES“ iz Bačke Palanke obišli su pogon preduzeća „DIV TRADES“, koji se gradi u industrijskoj zoni u Podgori.

„Ovo je jedan od najznačajnijih projekata na području naše opštine, a plan nam je da imamo industrijsku zonu u kojoj imamo razvijenu privredu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Vladi Republike Srpske na podršci, koja većinski finansira izgradnju ovog objekta. Takođe, posredstvom Vlade RS, obezbijedili smo određena sredstva od pokrajinske Vlade Vojvodine. Ukupna vrijednost investicije je 2.100.000 KM. Zahvalnost upućujem i Zoranu Kneževiću, vlasniku firme „DIV TRADES“ iz Bačke Palanke, koji je prepoznao Miliće kao jednu sredinu u kojoj je povoljna klima za investiranje“, rekao je Načelnik opštine Marko Savić u svom obraćanju medijima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio se rukovodstvu „DIV TRADES“ koji su odlučili da svoju proizvodnju nastave u opštini Milići. „Ovo je jedan novi koncept koji razvija Vlada Republike Srpske, zajedno sa lokalnim zajednicama, da gradi objekte i ponudi zainteresovanim investitorima na korištenje. Ovaj objekat se namjenski gradi, po želji investitora, da kad postavi svoju liniju za proizvodnju i šivenje džambo vreća ima obezbjeđen tehnološki proces. Vlada je uložila 800.000 KM u ovu halu, a Pokrajinska Vlada Vojvodine 250.000 evra, ostatak je uložila opština Milići. Plan je da se zaposli 90 radnika, pretežno žena“, izjavio je premijer Radovan Višković.

Načelnik opštine Marko Savić i predsjednik Vlade RS Radovan Višković posjetili su i preduzeće Jugotex koje se bavi proizvodnjom zaštitne radne odjeće. Milijana Sušić, rukovodilac proizvodnje Jugotex Milići izjavila je da preduzeće trenutno zapošljava 25 radnika, a u planu je da se taj broj poveća i da se radi u dvije smjene.