slider1

joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

05.08.2022.

U Sali za sastanke u zgradi opštine Milići 4.avgusta 2022.godine potpisani su ugovori sa korisnicima programa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. Ugovore sa korisnicima potpisali su direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić i Načelnik opštine Milići Marko Savić. Priliku za zapošljavanje i samozapošljavanje po ovom programu dobili su demobilisani borci, djeca poginulih boraca, kao i pripravnici.

Načelnik opštine Marko Savić zahvalio se gospodinu Miroslavu Vujičiću na posjeti opštini Milići, a povodom realizacije programa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. „Kroz ove programe otvoren je značajan broj radnih mjesta u opštini Milići. Ukupno za sve programe izdvojeno je oko 500.000 KM i to je stvarno velika pomoć za našu opštinu. Istakao bih da smo kroz ovaj program omogućili da svi koji su izrazili interes odrade pripravnički staž“, rekao je Načelnik Marko Savić.

„Danas smo potpisali ugovore za preostale demobilisane borce, kroz projekat Zajedno do posla zbrinuli smo 22 korisnika, dok 2 korisnika nisu ispunila uslove. Takođe, potpisani su ugovori sa pripravnicima, gdje zajedno sa opštinom Milići dijelimo troškove, 70% finansira Zavod za zapošljavanje, a 30 % opština Milići. Pored ovih programa imamo i program koji je namijenjen isključivo privredi. Ukupno u ovoj godini zaposlili smo 76 lica sa područja opštine Milići“, rekao je direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić u svom obraćanju medijima.