slider1

joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

04.07.2022.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je boravio u radnoj posjeti opštini Milići gdje se sastao sa Načelnikom opštine Markom Savićem i rukovodstvom opštinske uprave. Tema sastanka bila je realizacija infrastrukturnih projekata na području opštine Milići.

Načelnik opštine Milići Marko Savić zahvalio se predsjedniku Vlade Republike Srpske gospodinu Radovanu Viškoviću na značajnom broju investicija i projekata koji su realizovani u opštini Milići zahvaljujući podršci Vlade Republike Srpske. „Samo u poslednje vrijeme realizovani su infrastrukturni projekti u vrijednosti od oko 11 miliona KM. Jedan od najznačajnijih projekata je izgradnje industrijske zone u Podgori, koji se u najvećem dijelu finansira sredstvima Vlade Republike Srpske. Ono što je značajno napomenuti je da nam je odobren i iznos od 2,2 miliona KM za izgradnju zgrade opštine“, rekao je Načelnik opštine.  

Uz pomoć Vlade Republike Srpske i Pokrajinske vlade Vojvodine, u novoj poslovnoj zoni u Milićima biće otvorena fabrika sa stotinu novih radnih mjesta, najavio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Radi se o fabrici za proizvodnju džambo vreća, koja će biti locirana u novoj poslovnoj zoni.
“Pokretanje ove, nove investicije imaće veliki značaj za Miliće, a realizaciju projekta pomogla su Vlada Republiuke Srpske i Pokrajinska vlada Vojvodine“, rekao je predsjednik Vlade, te najavio nove projekte koji će realizovati uz podršku Vlade Republike Srpske, a što, između ostalog, uključuje i nastavak projekta uređenja korita rijeke Jadar.
Takođe, predsjednik Vlade najavio je da će u Milićima biti izgrađena nova zgrada opštinske uprave, dok će postojeća biti ustupljena na korištenje civilnom sektoru.

Premijer u posjeti opštini Milići