slider1

joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

4.1.2022.

U Svetosavskom domu u Milićima, 4.januara 2022.godine, Crkvena opština Milići organizovala je podjelu paketa pomoći za socijalno ugrožene parohijane na milićkoj parohiji. Paketi pomoći prikupljeni su u tradicionalnoj božićnoj akciji, koju provodi Srpska pravoslavna crkva.

Podjeli paketa prisustvovao je i Načelnik opštine Milići Marko Savić, koji je tom prilikom izjavio da je Opštinska uprava Milići uplatila 4.000 KM za podršku svim događajima vezanim za proslavu Božića, kako za nabavku pečenica, tako i za prehrambene, higijenske pakete i ceremoniju proslave Badnjeg dana. Od navedenih sredstava 2.500 KM uplaćeno je milićkoj, a 1.500 KM jeremićko-derventskoj parohiji. Takođe, naglasio je da je akciju podržao kabinet Predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa 2.000 KM.  U saradnji sa Centrom za socijalni rad, podijeljeno je 60 paketa hrane za korisnike koji su u stanju socijalne potrebe, kao i 70 novogodišnjih paketića za djecu.

Prema riječima protojereja – stavrofora LJubiše Vujičića, osim opštine Milići i premijera Radovana Viškovića, humanitarnoj akciji se odazvao predsjednik Kompanije „Boksit“ AD Milići mr Rajko Dukić, preduzeća AD „Komunalno“, „Gramel“ i „Drina osiguranje“, kao i veliki broj građana opštine Milići, koji su osim pečenica, prehrambenih paketa i paketića za djecu, donirali i slatkiše koje će sveti Nikola dijeliti djeci na Badnje veče.

Crkvena opština Milići 4.1