joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

15.09.2021.

Defileom sa zastavicama djece iz PU „Poletarac“ Milići danas je otvoren program kojim je obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – 15.septembar.

Prisutnim građanima i učenicima, u ime nastavnika osnovne i srednje škole, obratio se profesor srpskog jezika i književnosti Siniša Šešlija, govoreći o značaju obilježavanja današnjeg praznika.

Načelnik opštine Milići Marko Savić, u svom obraćanju medijima, rekao je da današnji praznik koji se smatra jednim od najvećih praznika srpskog naroda, treba podići na malo veći nivo. „Pored isticanja zastava na svim javnim ustanovama, institucijama i ulicama, naše opredjeljenje je da se žrtva koju je srpski narod podnio za slobodu, mora na adekvatan način obilježiti. Ideja je bila da se okupe obrazovne institucije, prvenstveno škole i vrtić, da tu tradiciju prenosimo na njih i da se ovo što radimo ne zaboravi“, rekao je načelnik Savić.

Dio programa je bila trka štafeta a pobjednici ove trke su učenici prvog razreda SŠC „Milutin Milanković“. Učesnicima trke pehare i medalje uručili su načelnik opštine Marko Savić, zamjenik načelnika Danijel Kukić i predsjednik Skupštine opštine Predrag Sušić.