joomla backup

14.10.2020.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, 14.oktobra 2020.godine, posjetio je opštinu Milići gdje je razgovarao sa opštinskim rukovodstvom i direktorima Doma zdravlja „Sveti Nikola“ Milići, Centra za socijalni rad Milići i Medicinskog centra Kompanije „Boksit“ Milići.

Načelnik opštine Momir Lazarević u svom obraćanju javnosti istakao je da su teme današnjeg razgovora bile vezane za razvoj i unapređenje zdravstvenog sistema na području naše opštine, kao i za djelovanje na suzbijanju virusa COVID-19. Takođe je istakao da se razmatra prelazak Doma zdravlja „Sveti Nikola“ Milići na trezorski sistem poslovanja, te da postoji potreba za nabavkom novog sanitetskog vozila.

Ministar Alen Šeranić istakao je da je zadovoljan stanjem u Milićima i sa aspekta obezbeđenja zdravstvene zaštite i sa aspekta obezbeđenja usluga iz segmenta socijalne zaštite.
„Danas smo imali priliku i da razgovaramo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, koja je svakako za opštinu Milići zadovoljavajuća, to je nizak broj lica koja su do sada bila zaražena virusom korona i izuzetno mali broj lica koja su aktivno zaražena ovim virusom. Ono što je najvažnije, imamo stabilnu situaciju kada je obrazovni sistem u pitanju, govoreći o srednjoškolskom centru, osnovnoj školi ali i o vrtiću. S druge strane, razgovarali smo i o budućim aktivnostima kada je u pitanju sam Dom zdravlja, prije svega uvođenje u trezorski način poslovanja. S obzirom da već par godina Dom zdravlja posluje pozitivno, stvorili su se preduslovi za prelazak na trezorski način poslovanja, što će svakako unaprediti njihovo funkcionisanje“, rekao je ministar Šeranić.