joomla backup

02.10.2019.

U Sali za sastanke u zgradi opštine Milići, danas je potpisan Sporazum o udruživanju sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata na području Opštine Milići između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Opštine Milići.

Projekti koji su obuhvaćeni ovim sporazumom su:
1. Lukić Polje – Gornje Vrsinje, nastavak asfaltne dionice u dužini od 1500m
2. Žutica – Bešići, asfaltiranje dionice u dužini 1100m
3. Talovića Luka – Gornji Talovići, asfaltiranje puta u dužini od 1600m i
4. Ulica u Novoj Kasabi 200m,

od čega Opšina Milići finansira 51% a Federalno ministarstvo 49%, s tim da je maksimalni iznos sredstava Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica za navedene Projekte 220.000 KM. Krajnji rok za realizaciju projekata je septembar 2020.godine.

Sastanku su prisustvovali ministar Edin Ramić, Načelnik opštine Momir Lazarević, zamjenik načelnika Marko Savić, predsjednik Skupštine opštine Branislav Novaković, potpredsjednik Skupštine opštine Halil Jašić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Slađana Todorović i odbornik u SO Murat Avdić.

Prema riječima ministra Edina Ramića, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je za 4 godine investiralo u Opštinu Milići nešto više od 2.000.000 KM za infrastrukturne projekte.

sporazum opstina fmroi