joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

БОСНА  И  ХЕРЦЕГОВИНА
РЕПУБЛИКА  СРПСКА

ОПШТИНА op mil МИЛИЋИ

НАЧЕЛНИК   ОПШТИНЕ

      _____________________________________________________________
      Јована Дучића б.б. 75446 МИЛИЋИ  Тел.  ++ 387 (0) 56 740 195   Факс  745 431
                                Е-маил : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   www.opstinamilici.org

Broj:02-320/11
Milići, 30.11.2011.godine


’MOSST PRINT Company’’ doo
Бијељина, Попови,
Пут Мире Павловић 1

н/р Директор, Слободан Крстић


Поштовани господине,

У вашим Фотомонографијама ‘’Република Српска-земља импресија’’ и ‘’Небом изнад Републике Српске’’, приказали сте и општину Милиће на непримјеран и неадекватан начин. Љепоте и добра општине Милићи и мјеста Милића нису само двоје лица на бициклу, једна машина у парку и остатци бокситних лежишта која углавном и нису на подручју општине Милићи . Очигледно да сте примјерено томе прилагодили и текст ‘’Мала општина Милићи…’’.
Ради Ваше информације и знања, међу 29 оптшина Источног дијела Републиике Српске, општина Милићи, са цца 285 км2 и око 12.000 становника налази се у средини.
Општински центар Милићи са око 5.500 становника такође налази се у средини. Мјесто Милићи налази се на три ријеке (Зелени Јадар, Студени Јадар и Јадар) а не на двије како стоји у Вашем тексту, са својом инфраструктуром и околином, није ништа мање љепше ни значајаније од околине општинских центара чије сте панораме, а неке и више пута,  приказали у вашим Фотомонографијама.

Када су у питању природна и друга добра и љепоте, општина Милићи се има са чим похвалити и поносити, па је отуда више него чудно да се нисте мало распитали, односно информисали, а могли сте то и код нас да сте навратили, шта је то на подручју Милића посебно интресантно и лијепо што заслужује да се нађе у Вашим Фотомонографијама.
Сигурно би Вам сугерисали да снимите кањоне ријека Зеленог Јадра или Штедрића а свакако простор Заграђа са ријечицом Лукавица, окруженим планинским врховима Краљева Гора, Бирач (Регија по томе носи назив) и Комић на коме се налази средњовијековна тврђава ‘’Јеринин град’’. Изузев те љепоте је планинска висораван од Јавор Планине преко Радаве ка Дрини, гдје је иначе четверомеђа општина Сребреница, Рогатица, Хан Пијесак и Милићи. Вјероватно би Вам препоручили да снимите и малу хидроцентралу на ријеци Студени Јадар у Залуковику која је и најстарија у Републици Српској. На подручју Милића налази се и неколико скупине стећака.
Веома нам је жао што сте направили такве пропусте и што општина Милићи, а која по много чему има своје мјесто у Републици Српској, није нашла своје мјесто на адекватан начин у Вашим Фотомонографијама.


Поздрав,                                                                                       НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ
                                                                                      Живојин Јурошевић, с.р.