joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

05.01.2024.

Na Trgu rudara u Milićima, 4.januara 2024.godine, otvorena je manifestacija Božićno selo koja je okupila veliki broj posjetilaca. U svečanom dijelu programa nastupili su hor OŠ „Aleksa Jakšić“, učenica SŠC „Milutin Milanković“ Željka Stanišić, kao i KUD „Prota Matija Popović“.

Načelnik opštine Milići Marko Savić rekao je da se drugi put u Milićima organizuje Božićno selo i da je realizacija ove ideje naišla na fin prijem kod naših sugrađana. „Ove godine smo se potrudili da program bude malo bogatiji, imaćemo i tematske večeri gdje će nam se predstaviti lovci, ribolovci, policija, a nakon toga sledi i proslava Badnje večeri, Dan Republike Srpske i Srpska nova godina. Ovo je lijepa prilika za sve naše sugrađane, da se okupimo i družimo  u vrijeme božićnih praznika. Interes za štandovima je veliki, večeras ih ima 17 i mislim da će ovo preći u tradicionalnu manifestaciju koja će kako vrijeme prolazi biti bogatija i ljepša“, izjavio je načelnik Savić.

Manifestaciju je posjetio i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, koji je građanima poželio dobro zdravlje i raspoloženje u novoj godini. „Želim svima da predstojeće praznike provedu sa svojom porodicom u zdravlju, veselju i sreći i da ako je moguće imamo malo više razumijevanja jedni za druge, više sabornosti, jer nas podjele nigdje ne vode. Meni je žao što je značajan broj ljudi otišao iz Milića, to se vidi po djeci koja se upisuju u prvi razred. U razgovoru sa milićkim sveštenicima saznao sam da godišnje imaju oko pedesetak krštenja, a nekad je taj broj bio preko 250, to je dovoljna opomena za sve nas da učinimo sve što možemo sa svoje pozicije da ovdje bude što više stanovnika. Vlada Republike Srpske spremna je da sa 50 % bespovratnih sredstava finansira izgradnju stanova za mlade bračne parove u Milićima, po najpovoljnijim cijenama,  ukoliko se pokaže interesovanje za ovaj projekat. Lokalna zajednica ukoliko bude učestvovala sa određenim sredstvima, to može biti cijena zakupa tih stanova“, rekao je premijer Radovan Višković u svom obraćanju medijima.

Organizatori manifestacije su Opštinska uprava Milići, Crkvena opština, OO Crveni krst, JU „Sportski centar“, JU OŠ „Aleksa Jakšić“,  PU „Poletarac“, JU SŠC „Milutin Milanković“, KUD „Prota Matija Popović“ i AD „Komunalno“.