joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

27.06.2023.

Opština Milići, kao organizator i pokrovitelj, u saradnji sa PU „Poletarac“ i JU „Sportski centar Milići“, te uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, 26.juna 2023.godine na LJetnoj pozornici organizovala je 1. Konferenciju beba u Milićima.

U tročlano Predsjedništvo beba do 2 godine izabrani su:

  • Najstarija beba - Tadija Cvetinović,
  • Najmlađa beba - Sofija Dragičević i
  • Beba sa najviše braće i sestara - Ana Mimić.

U takmičarskom dijelu, najbrža beba u puzanju bio je Luka Ninić, a najbrži u presvlačenju bebe je Nemanja Mimić, tata Ane Mimić.

Mnogobrojnoj publici predstavili su se sa svojim plesnim tačkama mališani iz PU „Poletarac“ Milići.

„Veliko je zadovoljstvo što po prvi put organizujemo Konferenciju beba, rekao bih manifestaciju ponosa naše opštine. Sve ono što stvaramo nema smisla ako nema djece, mislim da su porodica i djeca ti zbog kojih radimo, zbog kojih se trudimo i da je ovo jedan način da se njima ukaže važnost u našoj lokalnoj zajednici“, rekao je načelnik opštine Marko Savić u svom obraćanju medijima.

Konferenciji beba prisustvovala je i Jelena Kurtinović, v.d. pomoćnika ministra za porodicu. „ U manifestaciji Konferencija beba ove godine učestvuje 38 lokalnih zajednica. Ministarstvo porodice, omladine i sporta organizuje ovakve manifestacije da bi njegovali pravilne i zdrave porodične vrijednosti, odgovorno roditeljstvo i podstakli mlade ljude koji se možda dvoume da li da osnuju svoju porodicu, da ih osnažimo i pokažemo da je roditeljstvo najljepši dar koji život može da pruži“, izjavila je Jelena Kurtinović.