joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

09.06.2023.

U Osnovnoj školi „Aleksa Jakšić“ u Milićima, 9.juna 2023.godine održan je Dan učeničkih postignuća učenika devetih razreda. Priliku da se predstave pred publikom imali su članovi horske i recitatorske sekcije, kao i KUD „Prota Matija Popović“. Tom prilikom najboljim učenicima uručene su diplome, pohvalnice i priznanja.

Načelnik opštine Milići Marko Savić uručio je novčane nagrade za sledeće učenike:

  • Nikolina Mišić - Učenik generacije, dobitnik diplome „Vuk Karadžić“ i dvije posebne diplome,
  • Sofija Savić - Dobitnik diplome „Vuk Karadžić“ i posebne diplome i
  • Mihajla Đurić, Martina Delić, Aleksa Bajić i Ana Simić  - Dobitnici posebne diplome.

„Danas se obilježava još jedna tradicionalna manifestacija osnovne škole, Dan učeničkih postignuća i kraj školske godine za maturante. Iskoristio bih priliku da čestitam svima što su završili školsku godinu, a posebno bih istakao  djecu koja su napravila najbolje rezultate u ovoj godini. U skladu sa dosadašnjom praksom, izdvojili smo simbolična sredstva kojima ćemo nagraditi nosioce posebnih diploma, Vukovih diploma i naravno učenika generacije“, rekao je Načelnik opštine Marko Savić.

Direktor osnovne škole Radomir Madžarević rekao je da je ovo jedna od brojnijih generacija, 80 učenika koji su raspoređeni u tri odjeljenja. „Djeca su stvarno fantastična, osam učenika ima posebne diplome, svojim radom, trudom i zalaganjem doprinijeli su radu škole. Dva učenika su nosioci diplome „Vuk Karadžić“, a učenik generacije je Nikolina Mišić, koja je tokom školovanja imala najbolje rezultate i ja joj ovom prilikom čestitam“, rekao je gospodin Madžarević.

Nikolina Mišić, učenik generacije i dobitnik diplome „Vuk Karadžić“, kao i posebnih diploma i zahvalnica, u svom obraćanju medijima istakla je da će da upiše gimnaziju u SŠC „Milutin Milanković“ u Milićima. Zahvalila se svojim nastavnicima, razrednom starješini, direktoru i svim zaposlenim u školi koji su joj bili velika podrška, a posebnu zahvalnost uputila je svojoj porodici i prijateljima.