joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

10.01.2023.

Služenjem parastosa poginulim borcima u Spomen sobi i polaganjem vijenaca na centralno spomen obilježje u Milićima, počelo je obilježavanje 9.januara – Dana Republike Srpske.

Na svečanoj akademiji, koja je održana u popodnevnim satima u Domu rudara, pored rukovodstva opštine Milići, odbornika, predstavnika javnih institucija, privrednika i velikog broja građana, prisustvovao je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Prigodnim programom predstavila su se djeca iz PU „Poletarac“, učenici OŠ „Aleksa Jakšić“, SŠC „Milutin Milanković“, kao i KUD „Prota Matija Popović“ iz Milića.

„Naša Republika Srpska zadužila nas je da obilježimo njen rođendan i 31 godina od njenog nastanka je svakako nešto što treba proslaviti. Mi sa proslavom Dana Republike Srpske šaljemo poruke mira, ljubavi i tolerancije. Samo želimo da budemo uvaženi. Republika Srpska je nastala u miru, 9.januara 1992.godine, kad na ovim prostorima nije bilo nikakvih ratnih sukoba“, rekao je premijer Radovan Višković.

Načelnik opštine Milići Marko Savić čestitao je svim građanima opštine Milići i Republike Srpske Dan Republike Srpske. „Imali smo ideju da probamo da duh praznika približimo našim građanima i mislim da smo ovom akademijom to i uspjeli. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u ovom programu, još jednom se pokazalo da Milići imaju talentovanu djecu i da su ovo prilike kad oni mogu da pokažu i iskažu svoj talenat“, rekao je načelnik Marko Savić u svom obraćanju medijima.

Narodno veselje nastavljeno je na Trgu rudara uz muziku, posluženje i vatromet.