slider1

joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

13.01.2022.

Načelnik opštine Milići Marko Savić, zajedno sa rukovodstvom Opštinske uprave, 13.januara 2022.godine organizovao je prijem za talentovanu gitaristkinju Anđelu Mišić iz Milića. Anđela je 3.razred Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ u Valjevu i do sad je ostvarila zapažene rezultate u sviranju klasične gitare na mnogim festivalima, kako evropskim, tako i po Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji.

„Drago mi je što se Anđela odazvala našem pozivu i došla zajedno sa svojom porodicom. U prethodnom periodu ostvarila je zaista zapažene i značajne rezultate, kako na festivalu u Bugarskoj, tako i na festivalima u Sarajevu, Banja Luci i u Srbiji. Takođe, odao bih priznanje i njenoj kompletnoj porodici, koja ju je podržala u procesu stvaranja kao umjetnika, kroz njeno školovanje i što su imali sluha i strpljenja da je isprate u svemu tome. Ono što je važno i afirmativno je da će Anđela svojim primjerom motivisati neke druge mlade ljude iz raznih oblasti da mogu napraviti takve rezultate, da promovišu prvenstveno sebe, kao i opštinu Miliće, na nekoj evropskoj i svjetskoj mapi. Mogu slobodno reći da je sav njen trud i posao koji je uradila do sad dosta afirmisao i naše mjesto, da kažem da je ona naš ambasador u svijetu, jer je dosta ljudi iz te branše čulo za Miliće na osnovu Anđelinog imena. Na današnjem prijemu fokus je bio na gestu pažnje i rezultatima koje je Anđela postigla, uz simboličan poklon od Opštinske uprave Milići“, rekao je Načelnik opštine Marko Savić u svom obraćanju medijima.

Dragan Mišić, Anđelin otac, zahvalio se Načelniku opštine što je prepoznao njen trud i rad koji je uložila u sve ovo do sad, na izraženoj želji da pokažu jedan vid pažnje i zahvalnosti za sve uspjehe koje je do sad postigla. Takođe, zahvalio se i direktoru SŠC „Milutin Milanković“ u Milićima za organizaciju koncerta, novinarima i mnogim prijateljima koji su im podrška u svemu tome.

Anđela Mišić takođe se zahvalila Načelniku opštine na gestu pažnje, izdvojenom vremenu i što su prepoznali njen rad i trud u našoj opštini. „Na poslednjem takmičenju u Bugarskoj, zahvaljujući glasovima publike, za osvojeno prvo mjesto dobila sam gitaru, koja treba da stigne krajem mjeseca. Nisam mogla da vjerujem da su Milići zapravo toliko jaki i da podržavaju moj rad, mnogo mi znači sva ta podrška“, rekla je Anđela. Ovom prilikom Anđela je pozvala sve zainteresovane da isprate njen prvi onlajn koncert, koji će se moći pratiti preko youtube kanala, 25.januara 2022.godine.