slider1

joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

11.1.2022.

Obilježavanje 9.januara, Dana Republike Srpske, u opštini Milići počelo je 9.januara 2022.godine služenjem parastosa u hramu sv.oca Nikolaja u Milićima. Nakon parastosa, vijence na centralno spomen obilježje kod Doma rudara u Milićima položili su predstavnici Opštinske uprave i Opštinske boračke organizacije Milići.

Istog dana Načelnik opštine Milići Marko Savić organizovao je prijem za delegaciju Opštinske boračke organizacije, u Sali za sastanke u zgradi opštine Milići. Tom prilikom uputio je čestitku svim građanima Milića i Republike Srpske, navodeći da je ovo značajan jubilej.

„Obilježavamo značajan jubilej, 30.godina od osnivanja Republike Srpske, koja je osnovana u miru, iako su nakon toga položene mnoge žrtve u temelje njegog stvaranja. Danas, kada slavimo ovaj dan, ne možemo a da se ne sjetimo onih koji su dali najviše što su imali, svoje živote, za stvaranje Republike Srpske. Na području opštine Milići 231 borac je izgubio život, kao i 32 civilne žrtve rata. Na današnjem prijemu za predstavnike Opštinske boračke organizacije, najviše riječi je bilo o problemima i zahtjevima koje boračka populacija ima, a kojoj mi kao lokalna zajednica treba da pomognemo“, rekao je Načelnik opštine Marko Savić.

Čestitku svim građanima opštine Milići, Republike Srpske kao i borcima, uz želju da godinama u miru slavimo, uputio je i predsjednik Opštinske boračke organizacije Milići Dragutin Đuričić.

U poslepodnevnim satima, u kino sali Doma rudara u Milićima, prikazan je film „Stvaranje Republike Srpske“. Nakon video projekcije, na Trgu rudara organizovan je zabavni program za građanstvo, uz muziku uživo, posluženje i vatromet.

Drugog dana obilježavanja Dana Republike Srpske, 10.januara 2022.godine, održano je guslarsko veče u Domu rudara u Milićima. Na manifestaciji su nastupili guslari Milenko Čestić, Petar Ostojić, Boško Golijanin, Vlastimir Barać i Vukan Đuka.

Obilježavanju 9.januara - Dana Republike Srpske u Milićima prisustvovao je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, koji je uz čestitke povodom Dana Republike Srpske poručio da se Republika Srpska mora sačuvati jer je garant srpskog opstanka na ovim prostorima.
Organizator i pokrovitelj ovih manifestacija je Opštinska uprava Milići.