joomla backup

TB Milic 955x430 topslika

31.03.2021.

31.marta 2021.godine obilježen je Dan opštine Milići i dvadeset devet godina njenog postojanja. Zbog trenutne epidemiološke situacije, nije održana svečana sjednica Skupštine opštine, kao ni kulturni i zabavni sadržaji koji su bili planirani. Rukovodstvo opštine Milići i predstavnici Opštinske boračke organizacije položili su vijence na centralno spomen obilježje kod Doma rudara.

Načelnik opštine Milići Marko Savić, u svom obraćanju medijima, čestitao je svim građanima opštine Milići Dan opštine i poželio im zdravlje i ličnu sreću. „Treba napomenuti, da pored ataka na zdravlje stanovništva, posledice pandemije imaju itekako loše ekonomske posledice, prije svega na životni standard stanovnika ali i na rad privrede. Ovom prilikom apelujem na državni nivo vlasti da nađu modalitete za pomoć privredi, jer samo očuvanjem privrednih aktivnosti i radnih mjesta možemo na kvalitetan način izaći iz ove pošasti. Danas počinje i proces vakcinacije, pa se nadam da će imunizacija građana imati uticaj na zaustavljanje širenja virusa. Opština Milići u prethodnom periodu nije zaustavljala svoje aktivnosti i realizovali smo veliki broj infrastrukturnih projekata, počev od uređenja obale Jadra, rekonstrukcije vodovodne mreže, izgradnje lokalnih saobraćajnica i mnogih drugih projekata. Napomenuću da je krenula s obukom prva grupa radnika u pogonu kompanije „Jugotex“, a planiramo i zaključenje ugovora sa preduzećem „Fibraworld“ za otvaranje pogona za proizvodnju alata u Novoj Kasabi“, rekao je načelnik.

Predsjednik Skupštine opštine Milići Predrag Sušić građanima opštine Milići, zaposlenim u Opštinskoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima čestitao je Dan opštine. Skupština opštine Milići donijela je odluku o dodjeli priznanja JZU Dom zdravlja „Sveti Nikola“ Milići i RJ Specijalistički centar Kompanije „Boksit“ Milići.

Zlatni grb opštine Milići sa Poveljom opštine Milići uručen je direktoru Doma zdravlja „Sveti Nikola“ dr Tanji Sušić i rukovodiocu RJ Specijalistički centar Kompanije „Boksit“ Milići dr Svetozaru Marinkoviću, za izuzetan doprinos očuvanju zdravlja građana opštine Milići i smanjenju negativnog uticaja virusa covid-19 u 2020.godini.

„Čast i zadovoljstvo mi je kao odgovorno lice ispred Doma zdravlja „Sveti Nikola“ Milići primiti ovo priznanje od opštine Milići i zahvaljujem se na tome. Danas počinjemo i vakcinaciju, te apelujem na građane da se vakcinišu, jer smatram da je imunizacija glavna strategija u borbi protiv virusa korona“, rekla je Tanja Sušić.

„Zahvaljujem se načelniku i skupštini opštine na dodjeli ovog visokog priznanja, mislim da će to biti podstrek i za moje kolege. Rekao bih još za Kompaniju „Boksit“ Milići koja je osnovala Specijalistički centar da je pokazala da je zaista korak ispred, jer zajedno sa Bolnicom i Domom zdravlja imamo jače zdravstvene kapacitete za stanovništvo opštine Milići“, rekao je Svetozar Marinković.