joomla backup

09.01.2021.

Povodom obilježavanja 9.januara – Dana Republike Srpske, rukovodstvo opštine Milići i predstavnici Boračke organizacije prisustvovali su služenju parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u Milićima, nakon čega su položili vijence na centralno spomen obilježje kod Doma rudara.

Načelnik opštine Marko Savić organizovao je prijem za delegaciju Boračke organizacije u zgradi opštine Milići, a po završetku sastanka usledila je posjeta porodicama boračke populacije.
Tom prilikom, načelnik je svim građanima opštine Milići i Republike Srpske čestitao 9.januar – Dan Republike Srpske.
 „Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, mi smo ove godine morali promijeniti format obilježavanja ovog važnog datuma za sve nas, kada Republika Srpska slavi 29.rođendan. U temelje Republike Srpske, svoje živote je dalo i 240 boraca sa područja opštine Milići. Na današnjem sastanku sa predstavnicima Boračke organizacije opštine Milići, dogovorena su neka načela saradnje u budućnosti i mi ćemo pokušati da tu saradnju podignemo na mnogo veći nivo. Odlučili smo da sredstva koja su bila planirana budžetom za obilježavanje praznika, a na prijedlog Boračke organizacije, dodijelimo za 5 najugroženijih porodica. Ovo je samo jedan simboličan gest, jer to nisu sve porodice kojima je pomoć potrebna“, rekao je načelnik opštine Marko Savić.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Milići Dragutin Đuričić, u svom obraćanju medijima, čestitao je građanima Dan Republike Srpske i istakao da je na današnjem sastanku razgovarano o svim problemima boračke populacije.

Predsjednik Skupštine opštine Predrag Sušić čestitao je svim borcima, građanima opštine Milići i Republike Srpske Dan Republike.
„Danas je uz služenje parastosa i polaganje cvijeća na centralno spomen obilježje odata počast svim poginulim borcima. Na sastanku sa načelnikom opštine, zamjenikom načelnika i predstavnicima Boračke organizacije uspjeli smo da se dogovorimo oko bitnih stvari koje su vezane za problematiku boračke populacije i nastojaćemo da te njihove zahtjeve ispunimo“, rekao je predsjednik SO-e Milići Predrag Sušić.